Soep |
- Dagelijks geserveerd (5x per week), hij wordt gemaakt met verse groenten en zijn zoutinhoud is <0.75%
|
VVPO |
- De groep Vlees-Vis-Gevogelde-Eieren is dagelijks aanwezig (5x per week). Aanbevolen zoutinhoud <1.2% (1.8% voor gehaktvlees)
- Eén keer per week is er vis voorzien
- Twee keer per week is er gevogelte voorzien
- Minstens één keer per week is er een “nobel” vlees voorzien (rund, kalf of lam)
- Maximum één keer per week gehakt vlees
- Maximum één keer per week varkensvlees en deze zal geserveerd worden op woensdag of op een andere dag waarbij een variant zonder varkensvlees wordt voorgesteld
- Maximum één keer per week een gestoofde voorbereiding
- Eén keer per week wordt een vegetarische component voorgesteld
|
Saus |
- Naar aanleiding van de voorstellingen van de VVGE wordt de saus aangepast
- Aanbevolen zoutinhoud < 1.2% (Behalve voor kinderen jonger dan 3 jaar)
|
Groenten |
- De groenten zijn dagelijks aanwezig in verschillende vormen
- Aanbevolen zoutinhoud < 0.75% (Behalve voor kinderen jonger dan 3 jaar)
- Minstens twee keer per week groenten op natuurlijke wijze
- De groenten op natuurlijke wijze worden voorgesteld als alternatief samen met andere presentaties: puree, stamppot of saus
|
Zetmeelproducten |
- De aardappelen worden 3 keer per week voorgesteld waarvan 1 keer een stamppot of puree
- Aanbevolen zoutinhoud <0.6% (Behalve voor kinderen jonger dan 3 jaar)
- De pasta’s (verschillende vormen) wordt 1 x per week voorzien
- De andere zetmeelproducten (rijst, griesmeel, tarwe, …) wordt alsook 1 x per week voorzien
|
Desserten |
- Minimum 2 keer per week vers fruit
- Minimum 2 keer per week melkproducten
- Maximum 1 keer per week een koekje of gekookte vruchten of een gebakje
|