U bent hier

Biologisch, duurzaam en evenwichtig

In overleg met uw gemeente ontwikkelt ons diëtistenteam de menu’s op basis van volgende strikte criteria : kwaliteitsproducten, voedingswaarde, traceerbaarheid van de grondstoffen, …

Dit uiterste zorg maakt dat we onze doelstellingen kunnen bereiken en onze verplichtingen kunnen nakomen:

  • Een groentesoep (20% van de biologische landbouw) zonder dierlijk toevoegingsmiddel, poeder of pasta.
  • Een maaltijd met vlees, vis of ei dat de eiwitbehoefte van het kind dekt.
  • Eén keer per week wordt een vegetarische maaltijd voorgesteld.
  • Een portie groenten waarvan 20% afkomstig is van de biologische landbouw.
  • Een portie zetmeelproducten (waarvan 20% van de aardappelen afkomstig is van biologische landbouw).
  • Een dessert bestaande uit een mooi stuk fruit (voornamelijk uit geïntegreerde landbouw, biologische landbouw of eerlijke handel) en melkproducten (60% biologische).
  • Gevarieerde menu’s die ongeveer 40% van de dagelijkse voedingsinname voorstelt.