U bent hier

Een strikt en nauwkeurig bestek van specificatie

De Brusselse Keukens onderschrijft volledig aan de technische voorwaarden van het volgend bestek van specificaties:

Op het niveau van energie-inname

De energie-inname van een middagmaaltijd komt overeen met 400-500 kcal voor de kleuters en 650-800 kcal voor de kinderen in de lagere school.

Op het niveau van vetinname

Verschillende oliën hebben een hogere waarde dan 40% aan enkelvoudige, onverzadigde vetten, de andere vetten of kruiden hebben een totale waarde superieur aan 50% van mono- en meervoudige, onverzadigde vetten. Bovendien beperken we de aanwezigheid van vette vleeswaren zoals gehaktvlees.

Zout

We gebruiken enkel gejodeerd zout, beperkt tot 5% in de preparaten (5 gram per liter of kilogram).

Op het niveau van vitamine-inname

Met het oog op de noodzakelijke inname van vitaminen, bestaan onze menu’s uit verse groenten en fruit. In feite zijn de groenten iedere dag aanwezig in onze menu’s (onder verschillende vormen). Het fruit wordt als dessert geserveerd, minstens twee keer per week.

Op het niveau van mineralen en vezelinname

De inname van ijzer is vervat in alle vis en rood vlees (minstens twee keer per week in ons menu).

De inname van vezels is vervat in rauwkost en peulvruchten (bonen, linzen).