Een strikt en nauwkeurig bestek van specificatie
De Brusselse Keukens onderschrijft volledig aan de technische voorwaarden van het volgend bestek van specificaties:
Op het niveau van energie-inname
De energie-inname van een middagmaaltijd komt overeen met 400-500 kcal voor de kleuters en 650-800 kcal voor de kinderen in de lagere school.
Op het niveau van vetinname
Verschillende oliën hebben een hogere waarde dan 40% aan enkelvoudige, onverzadigde vetten, de andere vetten of kruiden hebben een totale waarde superieur aan 50% van mono- en meervoudige, onverzadigde vetten. Bovendien beperken we de aanwezigheid van vette vleeswaren zoals gehaktvlees.
Zout
We gebruiken enkel gejodeerd zout, beperkt tot 5% in de preparaten (5 gram per liter of kilogram).
Op het niveau van vitamine-inname
Met het oog op de noodzakelijke inname van vitaminen, bestaan onze menu’s uit verse groenten en fruit. In feite zijn de groenten iedere dag aanwezig in onze menu’s (onder verschillende vormen). Wij bieden 3 vruchten per week aan, waarvan 2 in het seizoen (GoodFood label).
Op het niveau van mineralen en vezelinname
De inname van ijzer is vervat in alle vis (minstens twee keer per week in ons menu).
De inname van vezels is vervat in rauwkost en peulvruchten (bonen, linzen).