U bent hier

De afdeling "Jeugd"

Onze centrale schoolkeuken ligt in Haren en bestaat uit een oppervlakte van meer dan 1.800 m². 

Haar activiteiten zijn gestart in april 2004n en sinds 20 november 2008, heeft het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) ons zelfreguleringssysteem van de centrale keuken van Haren goedgekeurd.

De vereniging De Brusselse Keukens levers, vertrekkend uit de keuken van Haren, meer dan 7.000 maaltijden per dag (‘s middags) aan de gemeente – en vrije scholen gevestigd in de Stad Brussel, maar ook aan de gemeenten Sint-Joost-Ten-Node, Evere, Sint-Agatha Berchem, Anderlecht en Jette.

Bovendien, leveren wij meer dan 1.500 maaltijden per dag aan de verschillende speelpleinen van de stad Brussel tijdens de schoolvakanties, alsook aan andere gemeenten.

Andere activiteiten van de afdeling Jeugd en buitenshuis

  • De actie soep voor iedereen

In de afgelopen jaren organiseert de Brusselse Keukens, tijdens de winterperiode, het gratis uitdelen van soep aan de scholen van de stad Brussel, werkend op het principe van koude koppeling. Gedurende drie maand krijgen meer dan 9.000 kinderen iedere dag soep tijdens de pauze van 10 uur.

  • Het ontbijt en de tussendoortjes bestemd voor de scholen

De vereniging voorziet voor de verschillende scholen een voorraad aan ontbijt en tussendoortjes. Het gaat om voedingselementen voorgeschreven door het comité van diëtetische deskundigen, opgericht door de burgemeester van het openbaar onderwijs van de Stad Brussel.

  • De kinderdagverblijven

De vereniging beheert alsook de voorraad van het rauw voedsel, bestemd voor de kinderopvangen in de Stad Brussel, Sint-Joost-Ten-Node en Sint-Agatha Berchem, met andere woorden 35 plaatsen en meer dan 1.800 kinderen per dag.

Bovendien is er een dienst voor de bereiding van de warme maaltijden voorzien voor de bestemmingen van de kinderdagverblijven en vooropvang te Jette, CHU Brugmann en anderen.

  • De diverse animaties

Trouw aan hun missie voor de openbare dienst en het onderwijzen van gezondheid en gezonde voeding, neemt De Brusselse Keukens ieder jaar deel aan activiteiten zoals Sport u goed ! en De week van voeding.