U bent hier

Hoofddiëtist (m/v/x) (FR/NL)

Context en opdracht

De Brusselse Keukens is een vereniging waarin verschillende gemeenten en overheidsinstellingen samenwerken, waaronder de Stad Brussel. De vereniging levert aan haar leden (gemeenten, ziekenhuizen en OCMW’s) maaltijden uit collectieve keukens bestemd voor kinderdagverblijven, scholen, bejaardentehuizen en ziekenhuizen.

Met 4,5 miljoen bereide maaltijden per jaar speelt De Brusselse Keukens een belangrijke rol in de Brusselse cateringsector. De vereniging hecht veel belang aan duurzame en milieuvriendelijke productie- en distributieprocessen in het kader van de regionale Good Food-strategie. Dit alles aan een kostprijs die de maaltijden zo toegankelijk mogelijk moet maken.

De Vereniging is op zoek naar een hoofddiëtist die, onder verantwoordelijkheid van de Directeur Generaal en in samenwerking met de afdelingshoofden, de diëtische activiteiten coördineert.

Taken

  • Opstelling en validatie van menu’s voor ziekenhuizen, rusthuizen, scholen en kinderopvang met variaties op diëten in nauwe samenwerking met de beheerders van productie-eenheden, keukensteams en andere diëtisten van de Vereniging
  • Het opzetten van animaties voor verscheidenheid aan gasten
  • Controle van de communicatie in verband met de menu’s
  • Validatie van de diëten met medewerking van de vennoten
  • Overdracht van schriftelijke en mondelinge informatie met het oog op de traceerbaarheid en de opvolging van de dieetaanpak
  • Opstelling van voedselplannen om te voldoen aan de restauratievoorschriften, overeenkomstig de geldende aanbevelingen voor collectiviteiten
  • Deelname aan de Restauratiecomités, Dégustatiecomités en Gebruikerscomités Ziekenhuizen (moderator en redacteur van de notulen)
  • Uitvoering, opvolging en controle van de door het Verbindingscomité Voeding en Nutritie opgestelde voedingsrichtsnoeren
  • Coördinatie van acties en voedingsinformatie tussen klinische diensten, patiënten en het restaurieteam

Profiel

  • U hebt een bachelordiploma in diëtetiek
  • U moet een eerste belangrijke ervaring in de collectiviteitrestauratie hebben
  • U bent georganiseerd, rigoureus, creatief en beschikt over uitstekende interpersoonlijke vaardigheden
  • U bent gevoelig voor duurzame ontwikkeling
  • U hebt een leiderschap temperament
    U werkt graag in teamverband en bent in staat om zelfstandig te werken
  • U beheerst buroticatoepassingen tools
  • U hebt een goede kennis van het Frans (of van het Nederlands als u Franstalig bent)

Wij bieden

  • Een voltijds contract (38u./week) voor een periode van 6 maanden, te volgen door een vast contract
  • Een salaris op basis van de vastgelegde salarisschalen van het baremasysteem in de overheidssector (Schaal BH4 - maandelijks brutobedrag = 3118,19 €)
  • Extralegale voordelen: maaltijdscheques, terugbetaling van reiskosten, voordelen op het vlak van gezondheid (de vereniging betaalt het remgeld voor medische zorgen voor uzelf en uw gezin in de Brusselse openbare ziekenhuizen, aanvullend verlof)
  • Plaats van tewerkstelling: Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Selectieprocedure

Stuur ons uw kandidatuur ten laatste op 17/03/2021 (curriculum vitae + sollicitatiebrief + kopie van het gevraagde diploma) per e-mail op het adres ssoto@restobru.be

Online op 10 maart 2021