U bent hier

Biologisch en duurzaam

De Brusselse Keukens, een openbare structuur, ondersteunt al bijna twintig jaar de ontwikkeling van uw kinderen door hen gezonde en evenwichtige maaltijden aan te bieden.

Onze chef-koks worden geadviseerd door diëtisten en bereiden gerechten die zijn afgestemd op de voedingsbehoeften van uw kinderen.

De kwaliteit van onze maaltijden blijft onze prioriteit. Daarom leggen wij ook dit jaar weer de klemtoon op verantwoorde en milieuvriendelijke voeding.

Een belangrijk punt dat invloed heeft op het milieu is het tweemaal per week vervangen van vlees (gewone maaltijd) door plantaardige voeding, wat we gewoonlijk een vegetarische maaltijd noemen (zonder vlees). Deze aanpak vermindert onze koolstofvoetafdruk aanzienlijk.

Nu de regelgeving over de certificering van biologische geproduceerde voeding is gewijzigd, moeten we informatie verstrekken over de biologische geproduceerde voeding die we gebruiken en die gecertificeerd is.

Dit betekent dat voor alle maaltijden de onderstaande voeding altijd in biologische vorm worden gebruikt:

  • Groenten in hoofdgerecht en soep
    • Biologische wortelblokjes en schijfjes
    • Biologische knolselderijblokjes
    • Biologische courgetteblokjes
    • Biologische gehakte spinazie
    • Biologische gebroken prinsessenbonen
    • Biologische tomatenblokjes
  • Zetmeelhoudende stoffen
    • Biologische volkoren couscous
    • Biologische couscous met volkoren granen
    • Biologische bulgur
    • Biologische witte macaroni
    • Biologische volkoren macaroni
    • Biologisch wit Fusilli-deeg
    • Biologische aardappelblokjes voor puree, groentestoofpotjes en soepen
  • Conserven
    • Biologische geconcentreerde tomaten
    • Biologische tomatencoulis
  • Droge voeding
    • Biologische groene linzen
    • Biologische kikkererwten
    • Biologische extra vierge olijfolie
    • Biologische zonnebloemolie
  • Kruiden
    • Biologische nootmuskaat
    • Biologische gemalen laurier
    • Biologische kurkuma
    • Uipoeder
  • Fruit als dessert (naargelang het seizoen en de aanbevelingen van de Good Food)
    • Biologische appel
    • Biologische peer
    • Biologische sinaasappel
    • Biologische mandarijn
    • Banaan
    • Kiwi
  • Zuiveldesserts
    • Volle biologische natuuryoghurt 100g
    • Biologische yoghurt met rietsuiker en volle melk 100g
    • Biologische vanilleyoghurt met volle melk 100g
    • Biologische roeryoghurt met gemengd fruit en volle melk 100g
    • Vanille roomdessert 100g
    • Biologische rijstpudding natuur 100g
    • Biologische vanillevla met karamellaag 100g

Dit is een lijst met gecertificeerde voedingsmiddelen. We gebruiken andere uit biologische landbouw afkomstige voeding zoals seizoensfruit voor het dessert of groenten.